La comunitat islàmica de Gironella va viure ahir una jornada de portes obertes a la seva nova seu que utilitzaran com a centre de culte. És la primera mesquita que esdevé un centre oficial d'aquesta religió al Berguedà, ja que aquest espai disposa de tots els permisos legals per actuar com a espai de pregàries. A l'acte hi van assistir més d'una cinquantena de persones, la majoria del col·lectiu musulmà, tot i que una vintena de gironellencs van acostar-se al nou local per conèixer la seva cultura. La mesquita està al carrer Joan Baptista de La Salle número 11.

Aquest és l'objectiu del president de la Comunitat Islàmica de Gironella, Mohamed Moumouh, que amb l'acte d'ahir vol "obrir la porta a tots els veïns per posar les bases a la bona convivència entre les religions i els diversos col·lectius de la vila". Fins ara, es reunien en un altre local que no complia les condicions necessàries per a desenvolupar l'activitat, per això han treballat conjuntament amb l'administració local per aconseguir un nou espai. Així ho va assegurar David Font, alcalde de Gironella, que explicava que s'ha tardat tres anys a poder trobar la manera legal per obrir el centre. "Segons el pla d'urbanisme, l'anterior local no permetia acollir un espai de culte".

Per altra banda, Font va destacar la voluntat de la comunitat "d'acostar-se als veïns fent una jornada de portes obertes per facilitar encara més la convivència". En aquest sentit, el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohamet el Ghauidouni, va veure's sorprès per la presència de gironellencs que no segueixen la religió. "Esteu molt avançats a d'altres localitats on en un acte com aquest no hi hauria hagut presència de persones amb altres creences".

La jornada d'ahir va tenir també la presència d'Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, que va destacar que "la millor manera de conèixer-nos els uns amb els altres és amb un acte obert a tota la població".

Els membres de l'entitat religiosa també han creat una associació cultural, Al Houda, amb la voluntat d'acostar la seva història i cultura als gironellencs que hi estiguin interessats, que es donaran a conèixer aviat. L'acte va acabar amb un bon àpat a base de productes de la cuina tradicional marroquina.