La nova fàbrica de productes carnis elaborats d'Esteban Espuña SL a la Pobla de Lillet, que ha de proporcionar una vintena de llocs de treball, entrarà en funcionament el primer trimestre del 2015. Ho van explicar ahir els responsables de l'empresa olotina, els quals van fer la presentació de la nova planta acompanyats del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, a més d'autoritats locals i comarcals.

La nova factoria neix amb la voluntat d'ampliar la gamma de productes de Tapes al Minut i ha de permetre exportar a Estats Units i al Canadà, dos països on la companyia vol tenir presència. Amb una inversió de dos milions d'euros, l'empresa adequarà la planta de l'antiga fàbrica Rocha, de 3.700 metres quadrats, dels quals n'aprofitarà 2.800 per a la producció.

Puig va remarcar el "compromís" del govern català amb el sector industrial del país. "El país estarà en condicions de tenir uns bons serveis públics i justícia social en la mesura que hi hagi indústria", va afirmar. Puig va destacar, d'altra banda, la feina dels ens locals a l'hora de buscar oportunitats de llocs de treball i va definir la indústria agroalimentària com "una de les fortaleses del país". El conseller va considerar la capacitat "de diàleg, negociació i pacte" com a elements clau a l'hora de buscar solucions per a projectes com el que ahir es presentava a la Pobla.