El pantà de la Baells és un dels embassaments catalans que va registrar cabals màxims d'aigua causats per fortes pluges durant el 2013, juntament amb el de Boadella i el de Sau. La Baells va rebre durant l'any passat quatre avingudes d'aigua a causa de pluges intenses a les capçaleres, segons les dades facilitades per l'Agència Catalana de l'Aigua que explota els embassaments catalans.

Les quatre avingudes amb més cabal d'aigua a la Baells van tenir lloc el 16 de març, el 30 d'abril, l'1 de maig i el 24 de juliol. El fet que la Baells gestionés i laminés aquestes avingudes van minimitzar el risc per inundació aigua avall de la ubicació de cada presa. Concretament, l'avinguda més destacada a la Baells va ser la del 16 de març, amb un cabal de 854 metres cúbics per segon. Les altres tres van tenir menys impacte i van oscil·lar entre els 36 i els 64 metres cúbics per segon. També es van registrar cabals importants a Boadella i Sau

Els embassaments com el del Berguedà, garanteixen l'emmagatzematge d'aigua per satisfer les demandes però també per contenir les aportacions que arribin des de la capçalera per minimitzar els danys.