Durant tota la setmana onze botigues del carrer Major de Berga exposaran sengles plafons amb creacions que han realitzat dones berguedanes que han estat víctimes de la violència de gènere. Aquest treball és fruit d'un taller organitzat des de l'Associació de Dones del Berguedà titulat "Un cos lliure de violències. De l'experiència individual a la creació col·lectiva", que s'ha adreçat a dones que han patit o pateixen violències masclistes a la comarca.

Fonts de l'Associació de Dones del Berguedà han explicat que "alguns dels objectius del taller han estat fomentar el grup com a espai de suport mutu i empoderament individual i col·lectiu; utilitzar diferents tècniques d'expressió per comunicar, expressar i establir diàlegs col·lectius; donar espai a la creativitat innata; i mostrar a la població el treball realitzat i, a través d'aquest, recordar que això passa, aquí, a casa nostra. I que és una lluita de totes i tots eradicar les violències masclistes".

Cadascuna de les obres creades per les dones que hi han volgut participar es podrà veure en forma de plafons en onze establiments del centre comercial. A més, s'ha fet un mural més gran que estarà exposat a l'antiga botiga de cal Fàbregas també al carrer Major.

Aquest és un dels actes que es realitzen a Berga i el Berguedà per tal de commemorar el Dia Internacional de la Violència de Gènere amb diferents activitats. Avui, per exemple, s'ha convidat a fer un m'agrada a les xarxes socials a favor de la igualtat. A més, a Berga, aquest dijous i dins el cicle de cinema social Fixa't es llegirà el manifest de la diada. La lectura farà que la darrera pel·lícula del cicle que aborda aquesta problemàtica, comenci més tard de l'hora habitual que és a 2/4 de 9 , al Pavelló de Suècia. Aquesta setmana es projectarà el film Cairo 678. Explica la història de tres dones assetjades que decideixen que han de defensar-se pels seus propis mitjan­s, ja que no poden refiar-se de les autoritats egípcies.