L'institut de Puig-reig amplia la seva oferta formativa. El curs escolar 2015-2016 oferirà un cicle de grau mitjà públic d'elaboració de productes agroalimentaris que és únic a les comarques del Berguedà i el Bages, segons ha explicat Dolors Uriz, la directora del centre. De fet, es tracta d'un dels pocs cicles d'aquest àmbit que ofereix el departament d'Ensenyament a Catalunya. El Govern català ha confirmat al centre la concessió d'aquest grau en la modalitat de formació professional dual (els alumnes combinen la formació teòrica amb pràctiques remunerades a empreses) recentment. El consistori ha convocat una presentació en públic del nou cicle per a aquest dimecres, a partir de les 6 de la tarda, a la sala d'actes de la biblioteca Guillem de Berguedà.

Feia almenys quatre anys que Puig-reig intentava aconseguir un cicle formatiu tal com ha recordat Dolors Uriz i també des de la regidoria d'Educació del consistori. Fonts d'aquesta àrea han destacat que això ha estat possible gràcies al treball conjunt de l'institut, l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà i el mateix consistori.