L'Assemblea Nacional Catalana del Berguedà farà avui, dijous, el rodatge del que acabarà sent un vídeo de promoció perquè els ciutadans vagin a votar per opcions sobiranistes el pròxim 27-S.

Des d'avui, dijous, i fins diumenge es rodarà a cadascun dels 31 municipis de la comarca des d'Avià fins a Viver i Serrateix. Les imatges serviran per elaborar un video d'un màxim de 5 minuts de durada que es penjarà a les xarxes socials "en una data assenyalada" ha indicat a Regió7 Alba Juez de l'ANC.

Els representants de cada municipi han estat els encarregats de decidir on es gravarà i convocar les persones que hi vulguin participar tot i que no s'ha fet cap càsting. Es preveu que hi participin centenars de persones. Els enregistraments comencen avui a Capolat, Casserres, L'Espunyola, Montclar i Montmajor, Puig-reig i Viver i Serrateix i continuaran fins diumenge.

Els encarregats de fer aquest vídeo són els membres de PI3B que ja van realitzar un espot a favor del Sí-Sí el passat 9 de novembre. El director és en Jaume Duran, que a més de ser portaveu de l'ANC és doctor en Comunicació Audiovisual i Cinema i professor universitari. El director de fotografia és en Pep Vendrell i Toni Vila tindrà cura del so. La producció recau en les següents persones: Janina Vilana, Alba Juez, Gerard Alsina, Manel Armengol, Pere Bosoms, Alba Mendoza, Gemma Rojals, Jordi Sensada. I es comptrà amb la col·laboració especial del periodista Pere Gendrau.

L'objectiu de l'ANC del Berguedà és que el video de promoció esdevingui viral a les xarxes i arribi a obtenir 1 milió de visualitzacions, segons ha declarat Alba Juez. L'ANC s'ha decidit a rodar aquest vídeo tenint en compte que prop del 90% dels vots del pasat 24-M van ser per a opcions polítiques sobiranistes. Juez ha asegurat que "és la primera vegada que es grava un vídeo a tots els pobles d'una mateixa comarca".