CiU proposa al ple de Berga demanar a Ada Colau que dialogui amb el Pirineu

La federació defensa l'oportunitat dels Jocs d'Hivern descartats per Barcelona

09.07.2015 | 17:48

El grup municipal de Ciu de Berga, proposa al ple d'aquest dijous 9 de juliol, una moció per instar al govern de Barcelona liderada per Ada Colau a dialogar amb els representants del Pirineu sobre la candidatura conjunta dels Jocs d'Hivern del 2026. Justament una de les primeres mesures endegades pel nou executiu del cap i casal ha estat descartar aquest projecte, una mesura criticada des del territori perquè es va adoptar de forma unilateral i sense dialogar.

CiU exposa que «la possibilitat que el Pirineu català fos l´escenari d´uns Jocs Olímpics d´Hivern havia despertat moltes expectatives en aquesta part del país de la qual el Berguedà també forma part. I és que la celebració d´un esdeveniment de la magnitud i transcendència d´uns Jocs d´Hivern comportaria molts beneficis per al territori: des de la promoció dels esports de neu fins a la construcció de noves infraestructures i adequació d´altres, passant per la projecció turística i per l´impacte econòmic directe que el desenvolupament de les competicions tindrien».

Destaca que el Berguedà havia de ser «una de les comarques beneficiades, en tant que els preparatius per a organitzar els Jocs obligarien a millorar les comunicacions viàries de la C-16, impulsarien la unió de les pistes d´esquí de Coll de Pal i la Molina, i possibilitarien que la comarca fos eventualment subseu olímpica o hostatges serveis relacionats amb els Jocs, entre altres coses». Per preparar la candidatura s'havia creta quan Oifcina Tècnica del Consell de Direccio de la qual formava part «tant l´Ajuntament de Barcelona com els representants de les institucions locals del Pirineu i Pre-pirineu (entre els quals, l´alcalde de Berga). Es tractava, per tant, d´un projecte conjunt entre la capital catalana i el rerapaís, en el qual es portava temps ja treballant-hi».

El canvi de govern de l'Ajuntament de Barcelona i la decisió de renunciar a aquest projecte sense parlar amb el territori « significaria renunciar a una oportunitat única per a què el Pirineu donés un gran salt endavant i per a convertir-lo en protagonista d´un projecte de país» exposa el grup municipal de CiU a Berga. Per això, proposa al ple que es demani a l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau i al govern que encapçala «que no prenguin cap decisió sobre la possible candidatura als Jocs d´Hivern sense haver-ho parlat i debatut abans amb els representants del Pirineu». L'acord que s'ha de votar inclou un punt en què s'encoman a l'alcaldessa de Berga Montse Venturós (CUP) que «traslladi a la seva homòloga de Barcelona l´interès de la ciutat de Berga pels Jocs d´Hivern, i instar-la a participar activament de la tasca de 'lobbie' dels alcaldes del Pirineu en pro de la presentació de la candidatura catalana als Jocs Olímpics d´Hivern de l´any 2026 o de la data que es consideri més oportuna».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

El Museu Asland inaugura l´exposició de l´empresa centenaria dedicada a la fabricació del ciment

La mostra recull la trajectòria de Lafarge Cementos, que té els seus orígens al Clot del Moro des...

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Berga obre les portes al festival de cinema social Fixa´t

Les projeccions començaran el proper dia 3 de novembre i s'allargaran fins l'1 de desembre

Un regidor díscol d´ERC fa trontollar el govern de Vilada

Un regidor díscol d´ERC fa trontollar el govern de Vilada

Vicenç Massana trenca amb el PSC i s'alinea amb l'oposició, tot i que no deixa el seu grup ni l'acta

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

Enllaços recomanats: Premis cinema