La CUP de Borredà (Treballem Junts per Borredà) ha acusat a l'alcalde Joan Roma d'haver incomplert un pacte verbal a què segons afirmen s'hauria compromès. Segons la CUP, el pacte era que els 4 regidors del govern de Compromís per Borredà, marca blanca del PSC, votarien a favor de la proposta del partit independentista (a l'oposició amb 3 regidors) que l'Ajuntament s'adherís a l'AMI. Tal i com ja va informar Regió7, dimecres,al ple, els 4 edils del govern van abstenir-se argumentant que ho feien per facilitar l'aprovació de la proposta de la CUP. Hi van votar a favor els 3 regidors de la CUP que van al·legar que calia la majoria absoluta. L'acord es trametrà a l'associació independentista a la qual pertanyen el 81% dels 31 municipis berguedans.

En un comunicat, fonts de la CUP de Borredà asseguren que «previ al ple s´havien intercanviat impressions, entre l´alcalde del consistori i el president de l´ANC de Borredà, amb el resultat d´un pacte verbal, on Joan Roma es comprometia a adherir-se a l´AMI a canvi que no es fessin mobilitzacions prèvies al ple extraordinari. Mobilitzacions de crida a la ciutadania, i a les entitats, per pressionar-lo en la seva decisió. Mobilitzacions que es van anular davant el compromís del senyor alcalde». Hi afegeixen que Roma va trencar el pacte «sense cap mena de consideració cap a l´ANC de Borredà, cap al grup de l´oposició i cap a una amplia majoria de població del municipi, tal i com ho van manifestar en les votacions del 9N, on 288 borredanesos van votar si-si, enfront de 13 vots al no-no».

Segons afirma la CUP en el comunicat esmentat, aquesta actuació de l'alcalde «ha defraudat per enèsima vegada a un ampli sector de la població del consistori» alhora que «ha reafirmat la poca paraula que té l´Alcalde davant dels seus conciutadans» i «ha visualitzat que l´alcalde no té compromís amb la ciutadania, ni del seu poble, ni de la seva comarca, ni del seu país: Catalunya».