Els Mossos d´Esquadra han detingut un home de 34 anys de nacionalitat romanesa i veí de Berga per haver intentat atracar, ahir, l´oficina de Berga de Catalunya Caixa ubicada al passeig de la Pau. La policia catalana el considera presumpte autor d´un delicte de robatori amb violència i intimidació, en grau de temptativa. L´home, del qual no ha transcendit la identitat, té un antecedent policial i ha de passar a disposició judicial. El d´ahir és el primer atracament que es registra a Berga aquest any. Durant el 2014 no n´hi va haver cap, segons fonts policials.

Els fets van tenir lloc ahir, pels volts de les 9 del matí. Va ser aleshores quan l´home va entrar a l´oficina de l´entitat bancària esmentada, de la qual era client. L´home es va adreçar a l´únic taulell d´atenció al públic que hi ha en aquesta sucursal, situada al centre de Berga, per tal de «comprovar els seus moviments bancaris», segons fonts de la policia catalana. «Seguidament, va demanar un paper al treballador que l´atenia i en aquest full va escriure una nota intimidatòria» -redactada en castellà- «en la qual exigia els diners de la caixa perquè es tractava d´un atracament». Va ser en aquests moments quan l´home, que estava visiblement alterat segons testimonis presencials, va esgrimir una navalla amb una fulla d´uns 11 centímetres de llargada i es va adreçar, en to amenaçador, al treballador que l´atenia rere el taulell en aquell moment. L´home va actuar a cara descoberta, sense amagar-se, en un moment en què a l´oficina hi havia diverses persones que hi estaven fent les seves gestions. Testimonis presencials han explicat que l´home es veia «desesperat» i reclamava diners imperativament.

En sentir el batibull generat pel frustrat atracador, un empleat de l´entitat, que el coneix perquè és client de l´oficina, s´hi va adreçar per tal d´intentar tranquil·litzar-lo i alhora esbrinar què passava. Segons ha pogut saber Regió7, l´empleat no s´havia adonat que el client havia amenaçat els seus companys amb una arma blanca. El treballador en qüestió se´l va endur del taulell cap a un despatx. Allà va estar parlant amb ell intentant calmar-lo. Paral·lelament, personal de l´oficina ja havia avisat al 112 alertant que els volien atracar. En pocs minuts hi van arribar els agents de la Policia Local i dels Mossos d´Esquadra, que tenien una patrulla molt a prop del lloc dels fets, i van procedir a la detenció de l´home. A més, van prendre declaració als testimonis i van analitzar les imatges del fallit atracament enregistrades amb les càmeres de seguretat de l´oficina.