L'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha reclamat al Govern que construeixi en aquest mandat l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) del poble, pendent des del 2003. Si no ho fa, ha dit que recorrerà als tribunals. "Donarem uns mesos al nou govern que surti de les eleccions del 27-S. Passat un temps prudencial, si no rebem la documentació pertinent per garantir aquest equipament, estudiarem dur la Generalitat davant els tribunals per exigir el compliment de compromisos reiteradament promesos i reiteradament incomplerts. Tot té un límit, i ara l'hem sobrepassat. Dit això, confiem en una resolució ràpida i favorable dintre del termini de l'any vinent", assegura Roma.

Aquesta depuradora és una de les que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no ha executat, tot i estar dins del Pla de Sanejament d'Aigües Residuals (PSRAU). La seva construcció es va adjudicar el 2003. Malgrat això, "15 anys després l'obra no s'ha dut a terme ni té data exacta de construcció, malgrat el compromís de l'actual conseller de Territori i Sostenibilitat, [Santi Vila] dient que està inclosa en el bienni 2016-2017. No ens mereix cap confiança aquesta promesa, després d'haver-ne incomplert mitja dotzena entre l'any 2003 i el 2015", conclou Roma.

Segons l'alcalde, "no hem rebut notificació de canvis en l'avantprojecte, ni tan sols més informació sobre la tramitació, deduint de tot plegat que es va fer l'adjudicació l'any 2003, d'un paquet de 59 EDAR's per un import total de 6 milions d'euros en base a avantprojectes". Roma ha lamentat que l'adjudicació "es va fer sense la partida pressupostària corresponent, preveient que el seu finançament vindria de la mà dels ingressos per cànon de sanejament de l'ACA, que, com tothom sap, té un dèficit econòmic superior als dos mil milions d'euros, de manera que és impensable comptar amb el finançament d'aquest organisme si la Generalitat vol complir amb les seves obligacions".