Castellar de n'Hug ho té tot a punt per acollir una nova edició de l'esperat Concurs Internacional de Gossos d'Atura. El municipi de l'alt Berguedà en celebrarà diumenge a partir de les 11 del matí el 53è certamen al prat del Castell.

Es tracta del concurs que genera més expectació i també un dels que tenen més participació de pastors. Enguany és prevista la presència de quinze pastors vinguts d'arreu.

Tal com ha explicat l'alcalde de Castellar de n'Hug, s'espera que hi concursin pastors procedents del País Basc, Mallorca, França, Castelló i Andorra, a banda de participants de Catalunya. El batlle ha recordat que el concurs manté la dinàmica de sempre, amb una primera fase que servirà per classificar els millors, que competiran en una segona ronda on es decidirà el guanyador de la jornada. Per a Juncà, l'únic que canvia en cada edició del concurs és la climatologia. En aquest sentit, es mostra convençut que la participació serà un èxit, ja que "es preveu que faci un bon dia i que no plogui". Segons l'alcalde, "si fa bon temps l'èxit del concurs està garantit"

Com cada any, s'espera la presència d'una gran multitud d'espectadors que no es volen perdre com els gossos segueixen les ordres dels seus amos per fer entrar el ramat d'ovelles al tancat. Segons ha corroborat l'alcalde, els establiments turístics del municipi i també els restaurants estan pràcticament al cent per cent de reserves. "Estem contents que el concurs porti riquesa al poble", ha afegit Juncà.

Enguany s'hi preveu la presència del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi Ciuraneta, a banda d'alcaldes i representants de diversos municipis del Berguedà i del Consell Comarcal.