Tot i admetre que cent dies "és un període massa just" per valorar l'acció de govern, el principal grup de l'oposició a Berga, CDC, considera que el balanç de resultats de l'executiu de la CUP "és ben pobre", un fet que contrasta, "per exemple, amb l'hiperactivisme que ha tingut l'alcaldessa Colau davant de l'Ajuntament de Barcelona". El cap de files de CDC, Antoni Biarnés, ha assegurat a Regió7 que l'executiu independentista "ha viscut de renda del que CiU havia deixat preparat", i ha afegit que la CUP no ha aprofitat el canvi de govern per "millorar les coses".

Biarnés ha qüestionat que el govern hagi reduït a la meitat la despresa ordinària municipal tal com va assegurar el regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, en el balanç públic dels primers tres mesos de govern de Berga de l'executiu, celebrat dilluns a la plaça de Sant Pere. Segons Biarnés, la despesa ordinària que esmenta Ribera no és correcta. "Només en personal, i encara caldria sumar-hi els consums, els contractes de serveis, etcetèra; aquesta xifra ja es multiplica per molts enters, de manera que l'estalvi real aconseguit és ben minso i simbòlic, al costat del que es va aconseguir estalviar en despesa ordinària real en el curs del mandat passat", amb un govern de CiU.

D'altra banda, Antoni Biarnés ha manifestat que, "en alguns moments d'aquests primers tres mesos, la CUP no tenia assumit que està en minoria" [governa en solitari empatada a 6 regidors amb CDC, mentre que ERC en té 3 i el PSC i ICV, un cadascun] i va optar per "tirar pel dret". Biarnés ha esmentant, per exemple, la retirada unilateral del Sant Crist de la sala de plens. Per això, ha reclamat a la CUP que el seu tarannà realment sigui el de "parlar i negociar les coses", i que no se l'hagi de forçar com en el cas de la creació de la comissió sobre projectes estratègics. En aquest sentit, CDC confia que "això canviarà, i que els pressupostos del 2016 seran objecte d'un treball conjunt".

Antoni Biarnés ha dit que "també hem tingut la sensació que la CUP ha actuat fent d'oposició de l'oposició", perquè ha atribuït "tots els mals als seus predecessors al govern: des de factures pendents de pagar (si l'Ajuntament està crònicament endeutat, com volen que no hi hagi factures pendents?), fins a pretesos 'desgavells' (potser el problema era que veien confús allò que no entenien), o mala gestió dels recursos humans (quan, gràcies a la feina de l'anterior equip de govern, es té avui un expert en plantilla municipal)". Biarnés ha dit que "és hora que canviïn el xip de l'oposició".