Vilada presenta un programa de noves vies de formació per garantir-se el futur

El projecte Escola Club oferirà cursos i activitats d'esport i natura per a tothom amb el repte final de generar vida al poble

30.09.2015 | 20:00
Fidel Badia, Montserrat Badia i Marta Erola, ahir, en la presentació del projecte al Local Pirinenc de Vilada

Vilada va presentar ahir un projecte de desenvolupament en zones rurals que té com a objectiu a curt termini aportar nous recursos de formació a la població, i, a llarg termini, garantir el futur del poble, que té l'escola sota el perill de tancament. Sota el guiatge de l'entitat Coordinació Rural de Catalunya i la Generalitat, el projecte proposa amb l'Ajuntament activar al poble una sèrie de programes estables d'activitats que millorin les possibilitats de formació de nens, joves i adults.

Un dels pilars del programa és el projecte Ruraltia Escola Club, a partir del qual s'oferirà formació amb cursos i seminaris. En el vessant d'Escola, per començar amb els petits, la formació inclourà tres blocs: l'anglès, la creativitat i informàtica i fotografia actual, segons va explicar una de les responsables del programa, Marta Erola. Pel que fa al vessant Club, el projecte planteja formació esportiva a través del contacte amb el medi natural. L'encarregat d'aquest apartat, Fidel Badia, va explicar que organitzarà de seguida reunions amb els joves del poble per determinar-ne les inquietuds. El programa també beneficiarà els adults, a través d'activitats com ara caminades o trobades socials. El calendari de les activitats es pactarà amb l'Ajuntament, i tindrà diversos centres d'interès, com ara el coneixement de la flora i la fauna, o la pràctica d'esports com, per exemple, els patins en línia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema