Puig-reig aplicarà una bonificació del 95% en l'impost sobre l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, el que es coneix com a plusvàlues, el 2016. Aquesta és una de les principals novetats de la modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals.

En declaracions a Regió7, la regidora d'Hisenda, Mireia Canal (ERC), ha explicat que "ens semblava injust" que en casos d'herències de pisos o cases que passen de pares a fills, per exemple, els beneficiaris haguessin de pagar un impost. Canal ha explicat que a banda del mal tràngol que suposa la mort d'un ésser estimat s'hi afegia la feixuga càrrega que implica haver d'afrontar el pagament d'un impost per un bé familiar. Per això, l'executiu aplicarà de cara al 2016 una bonificació del 95% en aquest impost quan es tracti de casos d'herències que passin entre familiars de primer grau (de pares a fills) i sempre que es tracti d'una primera residència, l'habitual. Si és un segon habitatge, aquesta bonificació no s'aplicarà.

Mireia Canal ha informat que durant el 2015 el consistori de Puig-reig va ingressar 63.000 euros per aquest concepte. No saben quants diners menys recaptarà el consistori per l'aplicació d'aquesta bonificació. Sigui com sigui, assegura que "des del govern creiem que és un acte de justícia".

La creació d'aquesta bonificació és una de les novetats més destacades de les noves ordenances per al 2016, que en general es congelen, ha explicat la regidora Canal. L'objectiu del govern local és "no pressionar més fiscalment les famílies del poble, volem que Puig-reig remunti perquè torni a ser el que era", ha precisat.