El cicle de cinema social Fixa't canvia d'emplaçament per segon any consecutiu. Si el 2014 aquesta proposta impulsada per l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà va mudar-se del Teatre Patronat al pavelló de Suècia, enguany es trasllada de nou. Les projeccions de la setena edició del Fixa't es faran els dijous a 2/4 de 9 del vespre des del 29 d'octubre i fins el 3 de desembre a la sala polivalent del Casino de Berga. Aquest espai reuneix unes condicions tècniques més adequades per fer les projeccions ja que la pantalla queda a més alçada i evita que els espectadors de les darrers files pateixin per veure els subtítols en els films que es projectin en versió original subtitulada. Una altra avantatge d'aquest espai respecte el pavelló suec és que és molt més cèntric ja que està situat al rovell de l'ou de la ciutat.

D'aquesta manera és vol continuar potenciant un cicle de cinema social que enguany oferirà 6 films en comptes dels 4 fins ara. L'objectiu d'aquesta proposta és sensibilitzar la població sobre diferents temàtiques com l'exclusió social, la vellesa, l'alcoholisme, la diversitat, el classisme, la discriminació, els conflictes bèl·lics o el tràfic sexual, entre d'altres. Cadascuna d'aquestes projeccions s'acompanyarà d'un tast de plats o productes que d'alguna manera estiguin relacionats amb el film. Els elaboraran Precuinats Avià (Avià), Els Roures (Castellar del Riu), 3 a tr3s (Berga), Cal Travé (Berga) Gust Picant (Berga) i Logos Berguedà. Entre els i les assistents se sortejarà un dinar per a dues persones en un dels establiments col.laboradors.

El tiquet costarà 5 euros i existeix la possibilitat de comprar un abonament de 20 euros per a les 6 sessions

Contra l'assetjament escolar

A més complementant el cicle torna el Fixa't Jove que aquest novembre arribarà a prop de 700 joves de tercer d'ESO dels instituts de Berga, Gironella, Puig-reig i Bagà. Enguany el tema serà l'assetjament escolar. Primer es farà una sessió on es projectaran documentals i reportatge sobre aquesta temàtica. I, posteriorment, es farà un taller de sensibilització i prevenció de l'assetjament.

El Fixa't s'ha presentat avui a cura del conseller comarcal Josep Lara i la regidora Anna Alsina. El projecte té un pressupost de 4.000 euros i la seva versió jove de 1.200 euros. Tot plegat ho paga la Diputació de Barcelona

Consulteu la programació aquí.