Gironella comptarà amb un nou espai municipal, la Createca, que s´ubicarà a l´edifici de Sant Tomàs d´Aquino, que havia estat seu de l´Institut de Gironella i de l´Escola d´Art i Disseny. El recinte servirà al mateix temps per compartir coneixements i espais entre les entitats locals, tal i com explica l´alcalde, David Font.

Les obres de la Createca tindran una durada de 5 mesos i formen part del compromís de CiU durant la darrera campanya electoral

Font ha explicat que a la Createca s´hi habilitaran despatxos individuals per a entitats i emprenedors, zones comunes de reunió i trasters per a les entitats, un arxiu administratiu municipal, espai pel Banc d´Aliments de Gironella amb capacitat d´ampliació per als aliments frescos i aules associades de l´Escola de Música.

La voluntat és no només de facilitar un espai pel teixit associatiu del municipi, sinó també de promoure un nou concepte de gestió de l´espai entre les entitats, compartint els espais i els recursos, i promovent el treball conjunt.

Segons la repartició prevista d'espais, encara quedaran algunes sales polivalents per tal que, en un futur i en base a les necessitats que vagin sorgint per part de les entitats, es puguin adaptar a nous usos.

El cost total d´aquest nou equipament per al municipi serà de 200.859´09 euros i Serviobres Queralt SL és l´empresa adjudicatària que la portarà a terme. Aquesta inversió és finançada íntegrament amb fons propis de l´Ajuntament.