Des del passat dia 12 de novembre de 2015 Gironella s'ha tornat a quedar sense servei d'ambulància. El vehicle es trobava situat al costat de la Llar d'Avis del municipi i disposava d'un servei operatiu de 8 del matí a 8 del vespre que donava cobertura sanitària a tots els veïns de la vila de Gironella i de les colònies.

En relació a la supressió d'aquest servei, el grup municipal d'ERC gironellenc ha lamentat que el poble hagi perdut un servei que jutgen 'fonamental', alhora que critiquen que l'alcalde David Font no ho hagi anunciat a la ciutadania, Els republicans reconeixen que l'alcalde 'va enviar una queixa per escrit i verbal al departament per tal de buscar una solució', però afegeixen que la queixa es va fer massa tard, ja que el concurs públic de la Generalitat efectuat el maig passat i entrat en vigor el 12 de novembre, 'ja contemplava la supressió d'aquesta ambulància'.

Per aquest motiu, ERC qüestiona quina ha estat 'la raó fonamental que ha portat a la seva desaparició', així com quines mesures s'han dut a terme per evitr-ne la desaparició.