El serial de les concessions municipal de l'edifici central de l'antiga caserna on s'erigeix l'hotel Berga Park i la part municipal de Queralt ha viscut un nou capítol. Ahir van declarar davant del jutge a la sala 231 de la Ciutat de la Justícia dos exalcaldes i diferents tècnics pel contenciós administratius interposat per la societat Inberga Tur, el setembre del 2011, en contra de la decisió del ple del consistori del 7 d'abril del 2011 presa per unanimitat d'executar la rescissió i liquidació de les dues concessions municipals esmentades per incompliment dels contractes que les regeixen. Inberga Tur s'hi oposa perquè creu que la decisió no s'ajusta a dret.

En la vista que es va celebrar ahir es va prendre declaració a diferents testimonis, com Josep Maria Badia, que va ser alcalde del 1999 al 2003. Precisament el 2002 es va fer la concessió conjunta de l'edifici central de la caserna i la part municipal de Queralt al pool d'empresaris berguedans, que d'altra banda van ser els únics que es van presentar al concurs. També va declarar com a testimoni l'exsocialista Ramon Camps, batlle de Berga del 2003 al 2007, així com diferents tècnics. A més, a la vista hi va assistir l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per conèixer de primera mà els detalls del cas.

Segona ha pogut saber aquest diari, les preguntes dels advocats de les dues parts enfrontades en aquest litigi es van centrar en aspectes tècnics del compliment de les condicions del contracte. Ara, els advocats d'Inberga Tur i els del consistori hauran de presentar els seus respectius escrits de conclusions i a partir d'aquí el jutge prendrà una decisió i emetrà un veredicte. I si les parts no hi estan d'acord el podran recórrer si volen. No se sap quant temps que es pot tardar a tenir una sentència,