Què es pot fer si són les 12 de la nit o les 6 del matí i no tenim bosses per recollir els excrements del gos? O si ens hem quedat sense menjar per al nostre millor amic? Aquestes preguntes ja tenen una resposta a Berga. Cal Coloma, un històric comerç de la ciutat dedicat a la venda de productes d'agricultura com els pinsos, l'horticultura, el camp, la jardineria i per a animals de companyia, ofereix un servei fins ara inèdit i singular. Es tracta de tres màquines expenedores de productes per a animals de companyia. I no només això, sinó també d'agricultura i jardineria. Amb tot, de moment han començat amb productes per a gats, gossos, hàmsters, conills, rosegadors o ocells, entre d'altres.

En declaracions a Regió7, Toni Soler, un dels socis de Cal Coloma, ha explicat que han impulsat aquesta activitat per tal de diversificar les línies de negoci d'un establiment que el 2016 arribarà als seus 70 anys de vida.

Un dels socis de l'empresa disposava d'un local comercial al cèntric carrer dels Àngels, a tocar de la plaça de Sant Pere, i veient que en l'actual moment econòmic no el llogava, va decidir donar-li una utilitat que no li comportés una despesa inassumible. Per això van optar per instal·lar-hi màquines expenedores de productes del seu ram. Toni Soler explica que els responsables de l'empresa que té la patent d'aquestes màquines els diuen que "són les primeres que ha posat a la Península Ibèrica" dedicades a mascotes. Sigui com sigui, les màquines han cridat l'atenció dels vianants, que s'aturen per veure ben bé què s'hi ven.