S'esfondra l'escala d'un edifici del carrer Buxadé mentre baixaven dues persones

Els bombers han hagut de desallotjar els veïns pel balcó sense que hi hagi hagut cap ferit

13.12.2015 | 20:44
S'esfondra l'escala d'un edifici del carrer Buxadé mentre baixaven dues persones

L'escala interior de l'edifici ubicat en el número 4 del carrer Buxadé de Berga s'ha esfondrat avui al voltant de les quatre de la tarda. En aquell moment, hi havia cinc persones en un dels habitatges i dues persones baixaven per l'escala entre el tercer i el segon pis. Els bombers que s'hi han desplaçat han hagut de desallotjar els veïns pel balcó.

L'accident no ha provocat cap ferit. Segons la regidora de Serveis a les persones de l'Ajuntament, Anna Alsina, l'edifici no té problemes estructurals. L'arquitecte municipal de Berga ho ha confirmat, i ha afegit que l'esfondrament s'ha produït a causa del mal estat de l'escala.

Els veïns desallotjats passaran la nit en un pis d'emergència de l'Ajuntament.

Al barri antic de Berga hi ha una trentena d'edificis desocupats i en mal estat. Tot i que tenen propietari, és molt difícil intervenir-hi perquè són pisos en mans d'entitats financeres. En els darrers anys, els veïns han insistit en la urgència d'actuar en aquestes cases i algunes forces polítiques, com ara la CUP, s'han mobilitzat per posar fil a l'agulla. Malgrat que l'edifici on s'ha produït l'accident no tenia l'estructura malmesa, el lloc on s'ubica, el carrer de Buxadé, és un dels més afectats de la ciutat per aquest problema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema