Un tigre que menjava cargols, un gall cridaner o un cranc presumit. Aquests són alguns dels protagonistes dels contes que la jove berguedana Rosa Massaguer ha inclòs al seu primer llibre. Amb el títol Un per a cada dia, ha publicat set contes, «un per a cada dia de la setmana, per acostar la lectura als més petits», explica.

Es tracta d´un projecte que presenta amb molta il·lusió amb la voluntat de ser el primer d´altres llibres. Massaguer té 23 anys i està a punt de finalitzar els estudis d´odontologia a la Universitat de Barcelona. No és escriptora de professió, però confessa que des de petita li ha agradat fer relats. «Quan no sabia què fer, sempre escrivia. M´he presentat a diversos certàmens de narració però no per guanyar, sinó perquè m´agrada escriure», afirma.

La jove berguedana ha explicat que la idea de publicar un llibre infantil surt després d´haver fet alguns tallers per a nens, on explicava contes, i impulsada per la també berguedana Angelina Vilella. «Ara ja feia temps que havia deixat d´escriure, perquè m´he dedicat als estudis, i l´Angelina em va dir que no podia deixar aquesta faceta de banda i que havia de fer alguna cosa», explica. I dit i fet. «Vaig decidir escriure alguns dels contes que ja tenia inventats i afegir-ne algun altre i endreçar-los en un llibre». Tenia clar que havia d´anar dirigit al públic infantil. Tot i que li agrada escriure relats de tot tipus, «em venia de gust fer una cosa per a nens perquè pots deixar volar la imaginació, fer que els lleons volin o que els hipopòtams ballin». Als relats s´hi han afegit també els dibuixos. Massaguer ha estat l´encarregada de fer les il·lustracions que acompanyen el text. Reconeix que tenia alguns dubtes sobre si la idea agradaria i «algú s´interessaria per editar-ho», confessa. «Vaig presentar una proposta a La Patumaire Edicions, i em van dir que endavant i ara tenim el primer llibre publicat», diu satisfeta.

Un per a cada dia presenta set historietes -de només quatre pàgines- protagonitzades per animals i amb uns dibuixos que ocupen pràcticament dues terceres parts de la pàgina. «La idea és que siguin contes per ser explicats als nens abans d´anar a dormir, un per a cada dia, amb la intenció que també els petits puguin tenir el seu propi llibre i que no sigui un únic conte curt que un cop llegit s´ha acabat, sinó que pugui tenir continuïtat», argumenta. Durant les darreres setmanes ha fet promoció del llibre en alguns centres educatius, i es mostra satisfeta perquè, sense pràcticament haver tret el llibre al mercat, ja té gairebé els 200 exemplars venuts o emparaulats. «Hem d´acabar de veure si funciona, i després decidiré si en faig una altra tirada o no».

Tot i que és massa d´hora per anunciar res en ferm, Massaguer ja té en marxa d´altres projectes que voldria treure a la llum el proper Sant Jordi. «Es tractaria de donar continuïtat a la línia iniciada, però en aquest cas deixar els animals i publicar set contes relacionats amb la llegenda del drac, el cavaller i la princesa», acaba.