El projecte del centre d'interpretació del jaciment paleontològic de Fumanya, que està aturat des de l'any 2011 per falta de finançament per acabar-lo, s'ha reactivat. Si tot va sobre el previst, aquest espai es podria obrir al públic l'estiu d'aquest 2016, dotze anys després que en comencessin els treballs.

El centre juràssic s'ha vist llastat per diferent atzucacs: la seva ubicació a 1.500 metres d'alçada no ha permès treballar-hi a les èpoques de més fred; la inestabilitat del terreny va obligar a reforçar-ne els fonaments i la convocatòria de fases de l'obra han quedat desertes diverses vegades, especialment per la falta de finançament.

Desencallar l'actuació serà possible gràcies a una subvenció de 200.000 euros concedida per la Diputació de Barcelona, segons han explicat a Regió7 fonts del Consorci de la Ruta Minera. D'aquesta manera s'ha superat el darrer escull que ha viscut aquest projecte: la negativa del govern del PP de Madrid durant el passat mandat de donar-los els 350.000 euros de subvenció que ja estaven aprovats però que no va voler abonar i que haguessin permès acabar el centre el 2011.