Les noves parelles lingüístiques del Consorci per a la Normalització Lingüística han començat a fer aquesta setmana les primeres trobades dins la nova activitat orientada a la pràctica oral de la llengua en què hi participa alumnat de Kosovo i del Marroc del Servei Local de Català de Berga.

Aquesta activitat té com a objectiu servir de suport a les classes de llengua que es van iniciar a l’octubre i amb aquesta finalitat, cada parella lingüística anirà quedant en l’horari i lloc que més els convingui amb la voluntat de millorar l’oral i reforçar la fluïdesa.

Actualment al Berguedà hi ha una desena de parelles lingüístiques actives, la majoria de les quals resideixen a Berga tot i que també n'hi ha a Gironella. Les parelles lingüístiques estan formades per persones voluntàries que dediquen una hora del seu temps a ajudar algú altre a expressar-se en català.

Per participar en aquesta activitat cal ser major d'edat i catalanoparlant o bé, en el cas dels aprenents, tenir un nivell mínim de català per tal de poder mantenir converses sobre temes quotidians.

El Voluntariat per la Llengua és obert tot l'any i les inscripcions es poden fer a través de la web www.vxl.cat o de manera presencial al Servei Local de Català (Voltes de Claris, 12) o al Servei Comarcal de Català situat al Consell Comarcal del Berguedà .