Els carrers oblidats de Berga

Els veïns de la capital del Berguedà reclamen millores per capgirar la falta de manteniment a la via pública

24.02.2016 | 15:58

Que el paviment de determinats carrers i places de Berga presenta mal estat no és cap secret. Hi ha espais i zones que mostren l´actual aspecte de deixadesa des de fa dècades fruit d´una manca d´intervencions regulars de manteniment o decidides quan tocava, com testimonien diferents espais com el parc de les Aubes o la plaça de la Torre de les Hores, entre d´altres. La partida destinada a pavimentacions de carrers d´aquest 2016 de l´Ajuntament de Berga segurament tampoc no solucionarà aquest problema endèmic perquè és de 34.000 euros, segons el pressupost aprovat per a enguany.

El primer a reivindicar la necessitat de millorar el ferm dels carrers i places ha estat el regidor d´Urbanisme, Oriol Camps. «Falten moltíssims diners per arreglar molts paviments en aquesta ciutat», va admetre en el ple d´aprovació del pressupost municipal d´enguany. «El problema que hem tingut és que els pocs fons disponibles per fer obres d´aquesta magnitud els hem de dedicar a obres que hem considerat que encara eren més urgents per una raó o altra».

Camps també s´ha mostrat crític amb els seus antecessors de CiU en assegurar que «probablement, si no s´haguessin fet unes famoses voreres al Vall» durant el maig del 2015 que van costar « a la ratlla de 300.00 euros, ara com ara podríem tenir una campanya d´asfaltatges dignes, que és el que es mereixeria aquesta ciutat». Camps considera que les obres de millora de les voreres del Vall fetes a final del mandat passat eren prescindibles i els diners que s´hi van invertir s´haurien pogut destinar a millorar l´estat del ferm d´altres espais que creu més prioritaris.

Per raons òbvies també reclamen millores, justament a l´àrea de la qual és regidor Camps, els representants veïnals de la capital berguedana. Asseguren que és un problema endèmic i per al qual fa temps que reclamen solucions, tot i que confessen que moltes vegades és un tema que no es tracta a les reunions perquè tenen poca confiança que s´afronti per solucionar-lo. Totes les zones de la ciutat presenten desperfectes al paviment, però algunes, com el parc de les Aubes o la plaça de la Torre de les Hores, podrien rebre el primer premi a l´indret més mal tractat de Berga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema