Que el paviment de determinats carrers i places de Berga presenta mal estat no és cap secret. Hi ha espais i zones que mostren l’actual aspecte de deixadesa des de fa dècades fruit d’una manca d’intervencions regulars de manteniment o decidides quan tocava, com testimonien diferents espais com el parc de les Aubes o la plaça de la Torre de les Hores, entre d’altres. La partida destinada a pavimentacions de carrers d’aquest 2016 de l’Ajuntament de Berga segurament tampoc no solucionarà aquest problema endèmic perquè és de 34.000 euros, segons el pressupost aprovat per a enguany.

El primer a reivindicar la necessitat de millorar el ferm dels carrers i places ha estat el regidor d’Urbanisme, Oriol Camps. «Falten moltíssims diners per arreglar molts paviments en aquesta ciutat», va admetre en el ple d’aprovació del pressupost municipal d’enguany. «El problema que hem tingut és que els pocs fons disponibles per fer obres d’aquesta magnitud els hem de dedicar a obres que hem considerat que encara eren més urgents per una raó o altra».

Camps també s’ha mostrat crític amb els seus antecessors de CiU en assegurar que «probablement, si no s’haguessin fet unes famoses voreres al Vall» durant el maig del 2015 que van costar « a la ratlla de 300.00 euros, ara com ara podríem tenir una campanya d’asfaltatges dignes, que és el que es mereixeria aquesta ciutat». Camps considera que les obres de millora de les voreres del Vall fetes a final del mandat passat eren prescindibles i els diners que s’hi van invertir s’haurien pogut destinar a millorar l’estat del ferm d’altres espais que creu més prioritaris.

Per raons òbvies també reclamen millores, justament a l’àrea de la qual és regidor Camps, els representants veïnals de la capital berguedana. Asseguren que és un problema endèmic i per al qual fa temps que reclamen solucions, tot i que confessen que moltes vegades és un tema que no es tracta a les reunions perquè tenen poca confiança que s’afronti per solucionar-lo. Totes les zones de la ciutat presenten desperfectes al paviment, però algunes, com el parc de les Aubes o la plaça de la Torre de les Hores, podrien rebre el primer premi a l’indret més mal tractat de Berga.