La nota de premsa de l´Ajuntament de Berga sobre la sentència d´Inberga Tur

El consistori ha difós aquest dijous a la tarda un comunicat explicant els fets

03.03.2016 | 16:44

El contenciós administratiu ja ha dictat sentència sobre el cas d´Inberga Tur, SL en la qual estima parcialment el recurs contenciós administratiu interposat per la representació processal d´Inberga Tur davant les resolucions de l´Administració demandada, establint que no hi ha hagut incompliment contractual únic i exclusiu de la part recurrent respecte als contractes, sinó una concurrència de culpes (70% actora i 30% demandada).

En aquest sentit, la sentència declara que es dóna lloc a la resolució dels contractes litigiosos d´autos acordada per l´Administració, sense caducitat de l´expedient, així com també dóna lloc a la incautació de la garantia definitiva sens prejudici de les concretes operacions de liquidació, i a l´entrega de la possessió dels béns demanials i patrimonials d´autos de la demandant a la demandada.

D´acord amb la sentència, per tant, el concessionari haurà de retornar tots els béns a l´Ajuntament de Berga (Hotel Berga Park, Hostatgeria i ascensor de Queralt) i mentre aquest retorn no es faci efectiu, fer-se responsable d´aquests béns. De la mateixa manera, cal remarcar que aquesta sentència fa únicament referència a la resolució de la concessió però no de la liquidació, que segueix un altre procediment.

Per la seva banda, l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós destaca la intenció de l´equip de govern del consistori berguedà: "La nostra voluntat sempre ha estat molt clara en la recuperació de les concessions i és en aquesta línia que s´està treballant i se seguirà treballant. És cert que aquesta sentència només és un pas més per retornar al poble allò que li pertany però nosaltres seguirem treballant en aquesta direcció ja que al capdavall són els habitants de Berga els propietaris", afirma.

En la mateixa sentència es notifica a les parts que hi ha encara cabuda a recurs ordinari d´apel·lació en el termini de 15 dies a partir de la notificació pertinent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Els Bombers apel·len a la responsabilitat personal per reduir rescats a la muntanya

Els Bombers apel·len a la responsabilitat personal per reduir rescats a la muntanya

Dels 383 rescats realitzats el 2015, 48 van ser de persones que havien anat a buscar bolets

Saldes serà el primer municipi declarat Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat

La nitidesa del cel saldenc permet observar perfectament la Via Làctia i altres elements

Els berguedans s´enganxen al circ

Els berguedans s´enganxen al circ

L´antic cinema Catalunya de Berga es converteix en la seu de La Crica amb 70 alumnes inscrits

Berga adquireix una placa de vidre original dels Gegants Nous a Barcelona l´any 1902

Berga adquireix una placa de vidre original dels Gegants Nous a Barcelona l´any 1902

Tot i la fragilitat del suport, el negatiu es conserva en un molt bon estat

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Enllaços recomanats: Premis cinema