Les dades encara són provisionals, però mentre s'espera que el departament d'Ensenyament presenti les xifres oficials, tot apunta que Berga no perdrà cap de les línies de P3 de les escoles públiques. Si més no, les preinscripcions garanteixen el nombre d'alumnes suficient perquè els centres públics mantinguin la mateixa oferta que aquest curs.

Tal com s'havia anunciat en els darrers mesos, la Generalitat té al damunt de la taula la reducció d'una de les línies de P3 dels centres públics de la capital berguedana de cara al proper curs. Una actuació que respon a la voluntat d'endreçar l'oferta educativa davant d'una disminució del nombre d'infants. La presa d'aquesta decisió (de quina seria l'escola que perdria la línia en el proper curs) s'ha demorat fins passades les preinscripcions, després de la demanda feta des de diversos col·lectius.

Dijous va finalitzar el període de preinscripcions i, segons ha confirmat la regidora Mònica Garcia a Regió7, el nombre d'alumnes preinscrits a l'escola pública ha de permetre que totes les línies es mantinguin obertes als centres públics el proper curs. Segons ha detallat, tot i que encara amb dades no oficials perquè s'ha de tancar el període d'al·legacions, a l'escola de Santa Eulàlia s'hi han preinscrit 36 alumnes; a la de Sant Joan, 35 i a la Valldan,10. Pel que fa a les concertades, 25 alumnes s'han preinscrit a Xarxa i 23 a Vedruna. Per tant, dels 129 infants que s'han interessat per escolaritzar-se, 81 ho han fet en un centre públic. Un percentatge, segons la regidora Garcia, "superior al d'anys anteriors que fa que ens haguem de felicitar per la feina ben feta". Garcia ja ha assegurat que en la reunió que mantindran amb el departament d'Ensenyament la setmana vinent, demanaran que es mantinguin totes les línies de l'escola pública, tenint en compte la demanda de les famílies durant el període de preinscripcions. Des del consistori s'insistirà perquè es respecti l'opció escollida per les famílies.

El Grup de Defensa de l'Escola Pública, satisfet

El Grup de Defensa de l'Escola Pública de Berga, que ha fet campanya en els darrers mesos, assegura que l'èxit dels resultats rau en "la proposta conjunta de les escoles públiques i en la mobilització de la gent i també en les famílies que confien en l'escola pública". Tot i que saben que els números són provisionals, asseguren que "és evident que la demanda de la pública és molt superior a la concertada" i demanaran que "no tanquin cap línia pública i que es compleixi el conveni que regula el finançament de l'escola concertada".