La Fira de Maig de Berga renova el seu aspecte. L'edició d'enguany, que es farà el 30 d'abril i l'1 de maig, suposarà la desaparició dels estands, a l'espai que habitualment es reserva als sectors d'educació, serveis, turisme i esports, i la substitució d'aquests per envelats firals. Quan falten 15 dies per a la mostra, però, l'organització està acabant de tancar els darrers detalls. Un fet que ha creat un cert neguit entre els expositors.

El preu d'ocupació d'espais d'exposició al certamen serà, a més, el 80% inferior al de fa un any. Si de mitjana, el 2015, el preu de l'estand era de 300 euros, en aquesta ocasió, costarà uns 60.

Amb la transformació del que fins ara era el sector d'estands, al capdamunt del passeig de la Indústria, es pretén crear un espai més obert, amb envelats blancs de tres metres per tres metres, i més interconnexió entre expositors: la renúncia als plafons de separació entre uns i altres permetrà que el públic i el mateix expositor tinguin una perspectiva més àmplia del conjunt. El nou plantejament de fira també afecta el sector agrícola, que no portarà maquinària de grans dimensions a la mostra: "ens han dit que la intenció és sectoritzar la Fira de Santa Tecla, al setembre", explica Gerard Sunyer, d'Agrícola Berga. "Hem viscut certa indecisió a l'hora de decidir què hi portàvem", diu Raquel Piedra, de Maquinària Enric Joan. Piedra, a més, lamenta que no s'hagi tingut en compte que "la sega és a l'estiu: estem parlant de maquinària que es ven ara i no al setembre". La informació ha arribat més tard que altres anys, consideren, si bé per a alguns expositors l'espera compensa: "surt molt més econòmic", recorda Palmira Cortés, d'Anima'ls Berga.

Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica, no ha volgut avançar encara els detalls de la fira a Regió7, però ha assegurat que el consistori ha resolt dubtes a tots aquells expositors que n'han expressat, i que seguirà fent-ho els propers dies, en què s'espera presentar oficialment la programació i el nou aspecte de la fira. El disseny del nou espai amb una nova uniformitat estètica, així com el cartell de la mostra, va a càrrec del berguedà Salvador Vinyes. I el gruix d'activitats es donarà a conèixer al llarg de la propera setmana, per bé que hi ha actes clàssics que es mantenen, com la 26a Trobada de Cotxes d'Època o l'actuació dels Castellers de Berga.