L'equip de govern de la CUP s'ha fixat com a objectiu intentar revitalitzar el mercat municipal fins allà on es pugui atès que aquesta equipament es troba "en una situació crítica", ha admès el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera. Aquesta situació no és nova i és fruit de dècades d'abandonament en què no s'hi han fet actuacions de manteniment, millora i posada al dia, fet que ha comportat que el mercat hagi quedat obsolet i abocat a l'ostracisme. Actualment només hi queden 5 parades obertes.

La primera de les accions que s'hi duran a terme és un projecte heretat de l'anterior mandat, l'únic dels nombrosos que hi hagut sobre la taula en la darrera dècada que sembla que acabarà materialitzant-se. Es tracta de les obres de millora de l'aparcament.

El regidor Francesc Ribera ha explicat que s'hi faran treballs per millorar els sistemes de ventilació i extracció de fums, així com de reparació de sistema elèctric, sectorització i obres i millores al moll de càrrega. Aquestes obres tenen un cost de 110.000 euros que es pagaran completament amb una ajuda de la Diputació de Barcelona. Les previsions de l'executiu berguedà són poder adjudicar aquests treballs a final d'aquest mes de maig i acabar la intervenció el setembre d'enguany "si no hi traves burocràtiques", ha matisat el regidor Ribera.

La segona de les actuacions en què ja ha començat a treballar l'executiu és a fer possible tornar a posar a concurs llicències municipals per ocupar parades del mercat, que data de final dels 70. Actualment només n'hi ha 5 d'obertes. La majoria tenen la persiana abaixada, ja que no s'han posat a concurs "de fa anys", ha indicat el regidor Ribera. Per fer-ho prèviament caldrà dur a terme algunes actuacions de millora. Es tracta de la reparació del sistema elèctric, l'adequació a la normativa antiincendis i, finalment, la relocalització de parades que s'agruparan tal com ja s'havia posat damunt la taula en el seu dia i també la d'espais. El govern no ha quantificat el cost d'aquesta acció, però per pagar-la haurà de buscar el finançament necessari.

El regidor Francesc Ribera ha estat clar. El govern de la CUP "intentarem revitalitzar" el mercat municipal. "Creiem en aquest tipus de mercat" i el comerç local i de proximitat. Amb tot, ha destacat que després de dècades d'abandonament "potser que no arriben a temps a salvar el mercat". Malgrat això volen intentar-ho. També ha recordat que per al govern l'escenari ideal per a aquest servei del mercat municipal és que estigués en una nova ubicació, obra que, a causa de la mala situació econòmica del consistori, no es poden plantejar.