S'obre el termini per participar a la segona edició del Concurs de Fotografia Fotobarrera del Berguedà, un certamen que pretén sensibilitzar sobre les barreres arquitectòniques del territori. A través de la fotografia es vol reflectir les barreres que hi ha als diferents municipis del Berguedà i les que provoquem les persones que hi viuen. Aquestes fotografies han de servir per prendre consciència col·lectiva sobre els problemes d´accessibilitat que es poden trobar moltes persones, i provocar reflexió entorn la manera de fer uns pobles i ciutats més accessibles on tothom hi pugui viure.

Les fotografies es poden fer arribar o per correu electrònic (fotobarrerabergueda@gmail.com) o a través de l´Instagram i Twitter amb l´etiqueta #barrerabergueda. També es podran penjar al Facebook www.facebook.com/concursfotobarrera2016/. S´han d´enviar o penjar a les xarxes socials fins al divendres 5 de juny. Entre totes les fotos presentades, el jurat format per membres de l´AFTDAO entre d´altres, premiaran 9 fotografies amb obsequis aportats per empreses i entitats de la comarca. Les fotos premiades seran impreses i exposades en l´acte de presentació dels projectes de síntesi del CFGM d´Atenció a les Persones en Situació de Dependència que es realitzarà la tercera setmana de juny al Pavelló de Suècia de Berga.

Aquesta proposta sorgeix de la Taula de Diversitat Funcional del Berguedà en Xarxa, espai de participació i coordinació obert a totes les entitats, professionals i persones vinculades a l´àmbit de la salut i de les discapacitats. Les entitats que han liderat la proposta són el CFGM d´Atenció a la Dependència que ha treballat molt intensament el projecte, la Creu Roja, Activament Berguedà, Fòrum de Vida Independent i l´Oficina d´Inclusió Social del Consell Comarcal.

L'organització agraeix la col·laboració al restaurant La Nau del Guixaró, l´Hotel Niu Descans de Bagà, el Consell Regulador dels Camí dels Bons Homes, Oficina de Turisme de La Pobla de Lillet, el Museu de les Mines de Cercs, l´Ajuntament de Guardiola de Berguedà, el Parc Natural Cadí-Moixeró, l´Hotel El Jou i Indòmit-Quads Olvan.