La CUP de Berga sortejarà els 6 salts de plens que corresponen als seus càrrecs electes a l´Ajuntament de Berga. Per novè any consecutiu, els regidors i regidores de la CUP cedeixen els salts de què disposen com a membres del consistori, mostrant així la voluntat de facilitar l´accés del conjunt de la població a participar de la festa i perquè no creuen que mereixin aquest privilegi.

Segons han explicat a través d'un comunicat, actualment, dels més de 400 salts de plens que hi ha al llarg de tota la Patum, la majoria són gestionats directament per la comparsa. L´Ajuntament de Berga disposa de 40 salts, una part dels quals es distribueixen entre els treballadors i tradicionalment se'n reparteixen als Administradors i un a cada regidor/a de l'Ajuntament. La CUP opta per sortejar públicament els 6 que li corresponen.

Per participar al sorteig caldrà ser major d'edat i inscriure's presencialment a la taula que dissabte 21 de maig estarà situada a la Plaça Viladomat (de les 11 del matí a la 1 del migdia) i a la Plaça de Sant Joan (de les 5 de la tarda a les 8 del vespre). No es podran fer inscripcions per internet ni es podran apuntar terceres persones. A les 8 del vespre de dissabte es farà el sorteig dels 6 salts de plens entre tots els participants i es comunicarà el resultat als afortunats.