L'equip de govern de Berga ha convidat els veïns a plantejar-li totes les qüestions que considerin adients del seu primer any de gestió al capdavant del consistori berguedà. Com ja va fer passats els seus primers 100 dies de mandat, la CUP tornarà a fer una revisió de la tasca duta a terme fins a aquesta data. Els ciutadans podran dir-hi la seva de dues maneres. Des d'ahir hi ha dues urnes, a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania(OAC) i a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, en què es poden dipositar les preguntes. Les qüestions es poden fer arribar fins al dia 12. I es pot realitzar a través de les urnes esmentades o bé omplint el formulari que es pot trobar a l´enllaç http://goo.gl/forms/azNOThnEKi6nD0rO2 (a través de la web de l'Ajuntament de Berga).

El govern contestarà les qüestions en un acte públic el dilluns 13 a la plaça de Sant Pere.

Fonts municipals han explicat que "les preguntes plantejades anònimament mitjançant alguna d'aquestes dues modalitats seran respostes durant l´acte" que tindrà lloc a les 6 de la tarda. Es tracta "d'un esdeveniment emparat per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i que moderarà el seu president, Enric Badia". Les mateixes fonts han explicat que "durant el mateix acte també hi haurà una estona dedicada a poder fer preguntes en directe".

Fonts de l'Ajuntament de Berga han fet "una crida a la participació tant en l'aportació de preguntes com en l'assistència a l´acte, que té per voluntat poder informar de la manera més pròxima i transparent la ciutadania sobre quin és l'estat actual en què es troba l'Ajuntament de Berga després dels 365 dies que fa que està encapçalat per la CUP". En cas que faci mal temps l'acte a la plaça de Sant Pere es farà al Teatre Municipal

A final de setembre del 2015, l'equip de govern de la CUP ja va celebrar un acte de balanç dels seus primers 100 dies al capdavant de l'executiu berguedà. Va ser el primer cop que s'utilitzava aquest format a la capital berguedana. Els sis regidors de la CUP, a la plaça de Sant Pere, van informar de la situació en què s'havien trobat el consistori i també de les fites que volien assolir a través de la seva acció de govern. Tot i que s'havia convocat com una roda de premsa en realitat va ser un acte obert a la ciutadania que hi va voler intervenir, igual que el del dia 13.