L'equip de govern de la CUP de Berga es proposa municipalitzar el servei de neteja d'edificis municipals que presta l'empresa Tractaments Ecològics i en el qual treballen 22 persones. El ple d'aquest dijous a la nit va aprovar la liquidació d'aquest contracte. ERC va ser clau per aprovar el punt. L'acord es va prendre amb els 5 vots a favor dels regidors de la CUP (faltava el regidor Francesc Ribera) i els 3 d'ERC. Els 6 regidors de CDC s'hi van oposar, com els del PSC.

L'alcaldessa, Montse Venturós, va explicar que, des del 2001, aquesta concessió municipal funciona amb un pròrroga tàcita. La llei del sector públic del 2011 no permet fer-ho, i per aquest motiu volen donar per finalitzat el contracte i liquidar-lo. "Hi havia anomalies com la reiteració de contractes menors que havien de ser majors", va detallar Venturós. El d'aquest servei és un d'aquests casos, ja que s'anava prorrogant la prestació de forma reiterada quan, d'acord amb la llei aplicable, no es podria fer.

Montse Venturós va explicar que la liquidació del contracte no suposarà no gaudir del servei, sinó que, un cop aprovada, començarà la tramitació per fer-la efectiva. Mentrestant, el servei el continuarà prestant l'actual concessionària. La pretensió de la CUP seria municipalitzar el servei, tal com ja ha comentat a les treballadores, i fer-ho a través de l'empresa municipal BRG Progrés. Tanmateix, Montse Venturós es va voler mostrar prudent, i va dir que "no ho tirarem endavant fins que no tinguem la seguretat jurídica" per fer-ho i també els estudis de viabilitat econòmica.

Al ple, el regidor Oriol Camps va defensar la necessitat de posar punt final a un contracte que fa onze anys que "està caducat". Antoni Biarnés, de CDC, es va queixar de la poca antelació amb què se'ls ha lliurat la documentació (que va ser dimecres) fet que no els ha permès estudiar els números a fons. ERC va mostrar-se d'acord amb la necessitat de regularitzar la situació d'aquest contracte. El PSC va demanar garanties sobre el futur dels treballadors, alguns dels quals eren a la sala, com els responsables de Tractaments Ecològics

Bases per a les ajudes

També es va aprovar la creació d'unes bases municipals per regular l'atorgament de beques per a llibres i material escolar. Fins ara, aquestes ajudes es donaven, però no existien unes bases que les regulessin. La regidora Anna Alsina va explicar que enguany es donaran 15.000 euros per aquestes ajudes, 3.000 més que el 2015.