La Generalitat augmentarà les mesures de seguretat al voltant del jaciment paleontològic de Fumanya, concretament, de Fumanya sud, on el 9 de maig hi va haver una esllavissada que va malmetre les petjades fòssils de titanosaure que s'hi conserven. La causa més probable de l'esllavissada segons els tècnics va ser la degradació de la roca. En paral·lel, es redactarà i s'executarà un projecte per fer una primera estabilització de la zona esllavissada per evitar nous esfondraments. Fonts del departament de Cultura han explicat que les actuacions consistiran "en l'establiment d'un treball de sanejament del bloc sud-oest, l'estabilització de la massa inestable de la cicatriu nord-oest i la instal·lació d'una barrera temporal a la capçalera de l'esllavissada per impedir la caiguda dels fragments rocosos de la tartera".

Finalment, es redactarà un projecte "específic de preservació de la resta de la paret de Fumanya sud contra els moviments de massa".

Aquest projecte "haurà d'establir i quantificar les causes que donen lloc al despreniment de blocs de roca, en què s'estableixin els paràmetres geotècnics i els mecanismes cinemàtics dels despreniments". Haurà "d'impedir la infiltració de l'aigua per la part superior del talús mitjançant la construcció d'un element de desguàs a la capçalera de la paret; impedir l'augment de la pressió de l'aigua en els plans d'estratificació a partir de drenatges a la base de la paret; l'estabilització de la paret amb la inclusió d'elements d'ancoratge o de repeus a la paret per impedir la mobilització de les masses; i l'anàlisi del caràcter evolutiu i de la degradació de les margocalcàries amb contacte amb els elements atmosfèrics". A més, "caldrà fer nous estudis encaminats a trobar solucions de conservació de les icnites i els rastres". El calendari d'aquestes actuacions i el cost no s'han fet públics.