El nou camí per a vianants que la Diputació ha fet al costat de la carretera BV- 4242 que mena al santuari de Queralt, entre Fumanya i la font Negra, millora la seguretat dels senderistes. Així ho va destacar l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que ahir va estrenar aquest camí juntament amb Jordi Fàbrega, el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de l'ens provincial.

Fonts de la Diputació han explicat que el projecte, que ha estat dut a terme per la Diputació de Barcelona i pagat amb un pressupost de 145.803,79 euros, ha consistit en la construcció, en un primer tram de 200 metres des de Fumanya, d'una plataforma pavimentada separada de la carretera amb una barana de fusta. En un segon tram, de 270 m de longitud, el camí se situa a la mateixa cota i adjacent a la carretera, amb una barrera de seguretat de fusta i acer per separar els vianants dels vehicles.

El diputat Jordi Fàbrega va dir que l'obra serveix per promoure els hàbits saludables dels ciutadans a través de noves formes de mobilitat, en aquest cas, caminar.