Berga s'omple d'aigua durant la passada dels Elois d'aquest diumenge

[INCLOU VÍDEO I GALERIES] Desenes de persones han participat a la cercavila del matí pels carrers de la ciutat, acte seguit pel casament i el ballet de Déu

30.07.2016 | 07:43
Berga s'omple d'aigua durant la passada dels Elois d'aquest diumenge
Participants de la festa aquest matí.
Participants de la festa aquest matí.

L'aigua ha estat la protagonista indiscutible, un any més i com és habitual, de la passada dels Elois d'aquest diumenge. Cavalls i rucs han quedat ben molls, i evidentment, també els seus portadors i tots els berguedans que han matinat i han participat de la comitiva. La festa dels Elois ha viscut aquest matí un dels actes més concorreguts i esperats: la tradicional passada on l'aigua raja de tots els balcons, finestres i racons dels carrers per on passa el recorregut.

La comitiva, encapçalada pel tabaler, els administradors i la banderera (enguany l'alcaldessa Montse Venturós) ha sortit puntualment a les 9 del matí de la Font del Ros al so de la música de la Cobla Ciutat de Berga. Les primeres galledes d'aigua no han estat massa benvingudes pels atrevits que han participat a la festa, i és que la temperatura era fresca a la capital berguedana després de les pluges de divendres.

Tot i això, l'aigua no ha cessat en tot el recorregut. Especialment les galledes s'han fet més insistents al carrer del Roser al seu pas per la plaça dels Països Catalans, a la plaça de Sant Joan i també al safareig de la Pietat, punts clau on els participants veterans ja sabien que havien de passar el més ràpid possible. Tothom ha quedat xop. Del primer a l'últim i ningú ha arribat sec a la plaça de Santa Magdalena on s'ha celebrat l'esmorzar popular. Com sempre, els més despistats i els que no coneixien la festa, també han estat víctimes de les galledes d'aigua que rajaven des dels balcons, principalment al carrer Major, que és més estret. Ja de baixada, al seu pas per la plaça de Sant Pere, s'ha fet la tradicional benedicció dels animals.

Casament i ballet de Déu

La festa dels Elois ha continuat al migdia amb l'escenificació de la boda típica de l'alt Berguedà, enguany amb un rerefons especial ja que és la primera celebració sense la presència de Montserrat Minoves, ànima de la Farsa, entitat responsable de fer-se càrrec d'aquest casori. Després de la missa que ha tingut lloc a l'església de Sant Francesc presidida pel pare Josep Gendrau, el seguici s'ha dirigit a la plaça de Sant Joan on els berguedans esperaven per veure, un any més, el ballet de Déu. En acabat, els representants municipals de l'ajuntament i tota la comitiva nupcial s'han afegit a la ballada popular.

El matí finalitza a la sala de plens de l'ajuntament amb el lliurament de les ferradures als qui col·laboren a la celebració. Enguany, rebran el distintiu Vanessa Mora i Barra, Antoni Mas i Soler, Marta Barranco i Casals, Marc Elias i Pallarès, Anna Itó i Fuentes, Sergi Garcia i Fernández, Carla Magem i Galán, Jordi Martín i Castany, Eva Barniol i Prat, Anna Ribera i Toneu, Josep Alsina i Roca, Clara Viñals i Comas, Gerard Remolà i Farràs Concepció Vilaredes i Vallès, Josep Guijarro i Fernández, Òscar Guijarro i Fernández, Estanis Salas i Casamartina, Josep Pla i Casadesús, Maria Corominas i Casals i Mariona Casellas i Mendieta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació de l'activitat
La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Creu Roja Berguedà promou el programa que atorga als beneficiaris la capacitat de decidir

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Enllaços recomanats: Premis cinema