L'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'Obra Social La Caixa han obert la convocatòria de la cinquena edició del concurs d'idees emprenedores que busca fomentar l'emprenedoria i la coneixença de joves propostes empresarials al Berguedà.

Els interessats a presentar-se al certamen poden fer-ho fins al 28 d'octubre i en dues categories diferenciades, tal com va explicar el president de l'Agència, David Font. Per una banda, es manté el premi a la millor idea, que busca un projecte empresarial innovador i creatiu. Per l'altra, es premiaran els tres projectes més viables i amb més potencial en la categoria de premi emprenedor. Tots ells estan valorats des de 300 fins a 1.000 euros, i en el cas del premi emprenedor s'hi afegeix un paquet de serveis dels col·laboradors a la iniciativa valorats en 14.000 euros, que permeten poder desenvolupar el projecte empresarial amb certes garanties. Les bases per participar-hi es poden consultar al web www.adbergueda.cat

El director de CaixaBanc de Berga, Joan Alberch, va remarcar que l'entitat bancària ha incrementat enguany l'aportació econòmica al projecte, de 3.000 a 3.500 euros.

Font va destacar que entre les quatre primeres edicions del certamen s'han creat 77 propostes noves de negoci, de les quals encara estan en actiu 52. És per això, va dir, que mantenen l'aposta per aquest projecte i per altres que impulsen l'emprenedoria.