Berga decidirà aquest setembre quin dels dos projectes que la Generalitat li ha lliurat tria perquè el Govern li construeixi l'anhelada estació d'autobusos. Tot i que en el seu dia els agents socials de la ciutat i els dirigents polítics van escollir d'entre sis possibles ubicacions que es fes al barri de la Font del Ros, ara aquesta decisió s'ha de refermar, segons han explicat a Regió7 l'alcaldessa, Montse Venturós, i el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

La Generalitat construirà l'estació "en el lloc que l'Ajuntament ens demani", ha manifestat Ricard Font. "Nosaltres, en el moment que hi hagi una posició de consens per part de l'Ajuntament per tal de trobar aquella ubicació que li sembli més adequada tancarem els projectes constructius".

La Generalitat ha lliurat al consistoris dos projectes constructius per fer l'estació: un per ubicar-la a l'aparcament de la Font del Ros, a tocar de l'entrada sud de Berga i la zona sud de la Rasa dels Molins. "Quan el govern de Berga prengui una determinació al voltant d'això, ens tornarem a veure i tirarem endavant l'estació", ha indicat Font. "Hem d'acabar de tancar el projecte en funció del lloc". Per fer-ho, el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha de saber on vol l'Ajuntament que s'erigeixi l'estació. Un cop presa aquesta decisió, el consistori li haurà de formalitzar la cessió dels terrenys corresponents.

A partir d'aquí es faria la licitació del projecte, es durien a terme les obres i un cop s'hagués enllestit la construcció de l'estació, el Govern tornaria els terrenys a la ciutat. En declaracions a Regió7, Ricard Font ha assegurat que l'Ajuntament de Berga "té a la seva disposició el departament de Territori i Sostenibilitat per construir l'estació d'autobusos", una vella assignatura pendent per a Berga, una de les poques capitals de comarca de Catalunya que no té aquesta infraestructura.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha explicat que, de cara el nou curs polític, caldrà prendre una decisió sobre la ubicació on s'ha d'erigir l'estació. En aquest sentit ha manifestat que se'n parlarà amb els representants no només de la resta de grups polítics del consistori, sinó que també caldrà posar-ho a debat dels agents socials de la ciutat. En el seu dia l'opció que va generar més consens i que va ser aprovada va ser la d'ubicar-la a l'aparcament del barri de la Font del Ros de la ciutat.