El govern de Berga impulsa la reactivacio del Consell escolar municipal un organisme que està inoperatiu des del 2008 segons la fins ara regidora d'Educacio Monica Garca que ha cedit aquesta cartera al nou regidor de l'executiu Eloi Escútia.

En les properes setmanes un cop s'hagin constituït els consells escolars dels respectius centres, es convocaran la eleccions per triar el Consell escolar municipal. Hi haurà representat membres diferents sectors de la comunitat educativa des de les direccions passeja per pares i mares,de l'Ajuntament o tècnics. Garcia ha explicat aquest dimarts que el nou Consell esdevindrà "un lloc de debat entre les escoles i la comunitat educativa". Confia que d'aquí a uns dos mesos ja pugui estar constituït amb un reglament adaptat a l'actual realitat social i educativa de la ciutat. Tindrà 33 membres representants dels diferent sectors de la comunitat educativa

La reactivació d'aquest ens es una de les novetats del curs escalar però n'hi ha d'altres. El govern de la CUP amplia les trobades escolars que fins ara es feien només per alumnes del cicle mitja de primaria i exclusivament per Carnestoles i que aquest curs s'ampliaran a la resta de cicles de primaria inicial i superior i es faran tres trobades una per cicle i per trimestre i per estació. Les trobades consisteixen en un esmorzar i una activitat ludicoeducativa que s'ha d'acabar de concretar. En total, es previst que hi prenguin part un miler de nois i noies dels centres de Berga.

El curs comença amb nous projecte com l'Escola de Mares i Pares, un cicle de xerrades adreçades als progenitors d'escolars fins als 18 anys sobre temes relacionats amb l'educació dels seus fills. Se' n faran 8 sessions al llarg del curs i son gratuïtes. Es tractaran temes com ara la salut, l'ús d'internet i de les xarxes socials,el consum responsable, els trastorns d'aprenentatge, l'educació emocional,l'homofòbia o la mediació en situacions de conflicte o el sistema educatiu.

L'Ajuntament també endega uns tallers gratuits anomenats Créixer en família per a mares i pares d'infants de 0 a 3 anys. Ja s'ha obert el període d'inscripció. Començaran el 20 d'octubre i se'n faran sis per tractar temes com l'autonomia, el menjar o les pors nocturnes. Els tallers es farà n a l'Escola Bressol municipal Flor de Neu els dijous del 20 d'octubre al 24 de novembre de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre.

Les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a educacio@ajberga.cat o trucant al 93 8211433.