Sota el lema "Els nens poden salvar vides" i amb motiu de la Jornada Europea de Conscienciació de l'Aturada Cardiorespiratòria, organitzada per l'European Resuscitacion Council, diumenge, la plaça de Sant Joan de Berga acollirà, d'11 del matí a 1 del migdia, activitats de conscienciació sobre la necessitat de tenir coneixements a l'hora d'evitar possibles aturades cardíaques sobtades.

L'Ajuntament de Berga, conjuntament amb l'associació De Tot Cor, ha organitzat aquesta jornada dirigida, principalment, als infants, com a acció de divulgació per donar a conèixer com actuar davant una aturada cardíaca i conscienciar sobre la importància de dominar aquesta possible situació. Així, demà s'oferirà un taller per practicar l'exercici de compressions toràciques i aprendre a utilitzar un desfibril·lador DEA. En la mateixa línia, també es treballarà la cadena de supervivència mitjançant la unió de quatre anelles bàsiques amb accions i objectius diferents i es facilitarà informació als assistents.

L'acció s'inclou dins del programa que està desenvolupant l'associació De Tot Cor, que pretén aconseguir formar el màxim de persones per actuar davant de situacions d'emergència. El col·lectiu continua treballant en altres projectes conjuntament amb entitats i administracions.