La temporada del bolet revoluciona la natura berguedana i la presència de turistes s'ha tornat massiva en els últims anys. Aquest dissabte, ara que els primers rovellons ja han tret el cap, els boscos s´han omplert de gent vinguda de totes les contrades. Indrets com Capolat, els Rasos o la zona de Saldes s'han convertit en concentracions de persones vingudes de Sant Vicenç dels Horts, Sabadell, Vacarisses, Martorell, Barcelona i Terrassa, entre d'altres municipis.

Tot i no gaudir d´una temporada de bolets prolífica, les últimes plujes han fet que rovellons, llanegues, cames de perdiu, fredolics o camagrocs comencessin a sortir en abundància.

Als Rasos, tothom portava la cistella mig plena, alguns més, alguns menys, però no hi havia ningú que no n´hagués trobat. I això els feia contents. Amb un somrire als llavis, mostraven orgullosos les seves captures.

La majoria dels boletaires van al bosc en familia, en grups de sis o set persones.

Amb tot, els boletaires, majoritàriament de fora de la comarca, mostraven la seva preocupació per la massificació patida als boscos berguedans. Tot i que no els molestava l´excés de gent, si que criticaven la bruticia que s´acumula: «S´hauria de sancionar a la gent que embruta el bosc. S´ha de concienciar més i respectar la natura», apuntava Miguel Sotillo, de Terrassa.