Diferents calamarsades d'abast local i de curta durada van ser les protagonistes, ahir, en diferents punts de la Catalunya Central. Al Berguedà la C-16 va estar tallada durant un quart d'hora al punt quilomètric 87 a partir de les 14.41 i fins a les 15 hores, en direcció al túnel del Cadí, segons van informar a Regió7 fonts del Servei Català del Trànsit. La forta calamarsada en aquest indret va aconsellar els responsables de la via a tallar-la. Imatges penjades a les xarxes per usuaris de la C-16 que hi circulaven a l'hora de la calamarsada mostren la calçada de la via ben emblaquinada, talment com si hi hagués nevat, tot i que la pedra té més textura que la neu.

A l'interior del nucli urbà de Gironella, la calamarsada va cobrir amb una fina capa blanca el terra. Va ser una calamarsada de pocs minuts que havia tingut una prèvia, per exemple, a Berga, una hora abans, quan també va caure pedra sense que causés danys, però que, si hagués durat més estona, s'hauria fet notar. A banda de la pedra, va ploure fort.

D'altra banda, diversos punts del Moianès i del Bages també es van veure afectats ahir a primera hora de la tarda per intenses calamarsades. A Moià, la tempesta va començar entre llamps i trons cap a les 3 de la tarda i va descarregar fort durant uns tres quarts d'hora, amb pedra inclosa de la mida d'un cigró, que va deixar els car-rers emblanquinats amb dos dits de calamarsa, que encara era ben present a última hora de la tarda. També van resultar afectades altres localitats, com Artés, Avinyó, i Navarcles, on es van suspendre els actes de tarda de la Monacàlia, que s'hi celebra aquest cap de setmana (vegeu més informació a la pàgina 6).

Tot indica que, com a conseqüència d'un llamp que hauria caigut durant la tempesta d'ahir a la tarda a Moià, s'hauria originat un incendi a partir d'un quadre elèctric en un petit cobert a la finca del Mas Corominas d'aquesta població, segons van informar els Bombers de la Generalitat. En les tasques d'extinció hi va participar una sola dotació, i afortunadament només es van haver de lamentar danys materials.

De fet, justament ahir va fer una setmana de la nevada tardana que va deixar imatges de postal a les comarques del Berguedà, el Bages, el Moianès o el Solsonès, en què van quedar alguns municipis ben emblaquinats. Ahir, les precipitacions de pluja i pedra a cotes baixes van ser d'àmbit local i amb diferents intensitats.