La berguedana Núria Prat Corominas, alumna de l'Escola Joviat, disputarà aquets dijous, 20 d'abril, la final del 5è Premi Promeses de l'alta cuina que organitza anualment l'escola internacional d'alta cuina de Le Cordon Bleu de Madrid, lloc on tindrà la prova.

Prat competirà amb altres nou joves cuiners procedents de tot l'estat. Serà un repte de quatre hores de durada durant les quals tots competiran amb una mateixa matèria primera original i hauran de demostrar la seva destresa i la seva creativitat a la cuina, tant en la forma de preparar el plat com a l'hora de treballar els ingredients de la guarnició que l'acompanyi. L'objectiu final d'aquesta prova és que el jurat professional, presidit per Quique Dacosta pugui avaluar la destresa, la qualitat tècnica, l'originalitat, el sabor, la presentació i la creativitat de cada plat preparat.

El guanyador del concurs aconseguirà una beca del 100% per cursar un diploma valorat en més de 23.000 € a Le Cordon Bleu de Madrid, mentre que el segon classificat podrà obtenir un certificat de l'escola valorat en més de 8.000 € tot escollint entre les disciplines de Cuina, Pastisseria o Cuina Espanyola. I per a les escoles, l'organització premiarà el seu esforç amb una ajuda econòmica de 1.500 €, que es lliurarà al centre del primer classificat.