ERC de Berga votarà a favor dels pressupostos que planteja el govern de la CUP per a l'Ajuntament de Berga per a aquest 2017 i que és previst que es debatin en sessió extraordinària demà dijous. Els republicans han anunciat que donaran el seu sí als comptes després que l'executiu, que governa en minoria, els hagi acceptat la proposta que han presentat.

La portaveu del grup municipal va explicar ahir que han elaborat «unes millores concretes que considerem qüestions bàsiques que cal prioritzar». Les propostes, cinc en total, estan valorades en 85.000 euros i fan referència, principalment, a partides d'educació, mobilitat i parcs infantils. Si finalment s'aproven, els diners per a tirar-les endavant sortiran de la partida d'ingressos extraordinaris

Concretament, han demanat que es creï una partida d'inversions per a l'escola bressol municipal Flor de Neu amb un import de 15.000 euros per promoure la redacció d'un nou Projecte Educatiu de Centre i per impulsar una renovació integral de les instal·lacions per adequar-les a les noves necessitats. «En els darrers anys el centre ha quedat desfasat per la manca d'inversió que s'hi ha fet en tems de crisi», va destacar el regidor Jordi Pujals, que acompanyava Altarriba. La segona de les propostes, també de l'àrea d'educació, demana l'ampliació de les partides de manteniment per a les escoles de primària municipals de la Valldan, Santa Eulàlia i Sant Joan, amb 13.000 euros més entre els tres centres.

Els republicans també han demanat la creació d'una partida pressupostària amb un import de 6.000 euros. Segons Altarriba, «una eina indispensable per arribar a consens de ciutat en projectes importants».

Pel que fa a l'eliminació de bar-reres arquitectòniques, el grup d'ERC ha proposat l'ampliació de 25.000 euros més de la partida pressupostària per realitzar les obres necessàries, un cop s'hagin comptabilitzat, per facilitar la mobilitat dels ciutadans per Berga. Per acabar, també creuen necessari una actuació «urgent» en alguns dels parcs infantils de la ciutat, amb l'ampliació de la partida de manteniment amb 20.000 euros més, després d'haver fet un informe de l'estat dels parcs i d'haver-ne pressupostat el cost de les actuacions.

Altarriba, juntament amb el regidor Jordi Pujals i la regidora Dolors Tous, que formen el grup municipal d'ERC al consistori, demanaran que es creï una comissió de seguiment per garantir-ne el compliment i controlar l'estat d'execució de cadascuna d'elles.