El regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, va explicar ahir que s'ha estat treballant en la redacció dels comptes des de fa mesos i va recordar que s'han pressupostat tenint en compte «les inclemències de tresoreria que poden sorgir».

Ribera va assegurar que «els pressupostos s'han fet de 20,6 milions d'euros de despesa i, per tant, s'han pressupostat 20,6 milions d'euros d'ingressos per acabar l'any a zero», va dir. «Els ingressos els tindrem reconeguts i es poden demostrar i són lògics i raonables», va afegir. Ara bé, va anunciar que el 9,5% dels ingressos previstos, un total d'1,9 milions d'euros, «no els arribarem a cobrar aquest any. Però com que això ho tenim en compte i ja ho sabem, hem de preveure que han de sortir d'algun lloc», va relatar. És per això que va avisar que «caldrà fer una racionalització del pressupost per generar aquest estalvi al llarg de l'any per poder tancar el pressupost a zero. Per tant, tot el que pugui generar ingressos s'ha de reservar per cobrir aquesta despesa».

D'altra banda, Ribera va destacar que «no es poden utilitzar els diners que s'han rebut d'anys anteriors d'aquesta partida» pel compromís adquirit amb els proveïdors històrics de fer front a les seves factures pendents.

L'executiu té clar que si s'acompleixen els pressupostos, «que creiem que es poden complir», va dir Ribera, «deixarem el consistori en una situació reforçada perquè haurem tingut la musculatura per resistir un any molt dur».