La presidenta de l'Associació de Veïns del Capdamunt de la Vila, Roser Farràs, té clar que l'enderroc de la casa número 9 del carrer de l'Om era «una assignatura pendent des de fa gairebé quinze anys». Farràs ha recordat que «hi havia un greu perill de seguretat, tant per als vianants com per a la resta de cases annexes a l'edifici».

Tot i que ha mostrat la seva satisfacció per l'inici de l'enderroc del bloc, també ha recordat que «al barri vell hi ha més edificis en mal estat en els quals també caldria actuar. La del carrer de l'Om és una de tantes que tenim en aquest estat de degradació, però també n'hi ha al carrer de l'Harmonia, al carrer del Carme i també al carrer Buxadé».

La presidenta veïnal ha lamentat que «durant tants anys s'hagi abandonat aquesta problemàtica» i ha recordat que «l'especulació que es va fer amb les cases del nucli antic al final de la dècada dels 90 ha fet molt mal a la ciutat». De totes maneres, ha reconegut que «fins que la CUP no va entrar a l'oposició de l'Ajuntament, no es va apostar per atacar aquest tema de manera contundent per solucionar-lo». En aquest sentit ha agraït a la CUP, ara al govern, la seva implicació en el tema. «És un problema complicat, però per solucionar-lo cal començar».