Un total de 1435 persones han participat a l´elecció dels cartells anunciadors de La Patum i La Patum Infantil. Es tracta del nombre més alt registrat d´ençà que el 2009 es comencés a comptabilitzar. Aquesta xifra, a més, suposa un creixement del 35´1% del vot respecte de l´any anterior.

La votació es va dur a terme entre el 9 i el 23 d´abril al vestíbul de l´Oficina de Turisme, lloc on han estat exposades les obres finalistes. El Jurat Qualificador havia escollit prèviament 5 obres de les 39 presentades a concurs: "Diàleg", "Dóna´m la mà", "Fem-ho fàcil", "Mà gegant" i "Pa-tum", que es van sumar a les 6 obres per a la Patum Infantil que havien estat guardonades al concurs de dibuix escolar de la ciutat: "Ball de turcs i cavallets", "Els gegants que més m´agraden", "La Patum", "Les dents de la guita", "Les maces salten" i "Les guites".

El cartell guanyador ha rebut 706 dels 1391 vots emesos, és a dir, un 50´7% del total. Pel que fa les obres infantils, l´elecció ha estat més renyida. El guanyador ha obtingut 448 vots d´un total de 1270, el 35´2%.

La majoria del votants han estat veïns de Berga. Concretament, 1269 vots provenen de la capital berguedana. El segon lloc de més procedència ha estat ha estat Barcelona amb 31 vots. Finalment, cal fer esment dels 15 vots de la població veïna, Avià, i dels 13 provinents de València. A més d´aquests indrets, s´han rebut vots de 46 poblacions més, amb visites d´arreu de tot el territori català i fins i tot de la ciutat de Madrid.

Els cartells anunciadors d´enguany es faran públics el proper 28 de maig, just després del Ple Extraordinari de l´Ascensió que es farà per aprovar la celebració de La Patum 2017.