La festa dels cargols de Sant Jordi, l´acte central de les festes del Rosaret, ha celebrat els seus cinquanta anys entre ruixat i ruixat. Tot i la pluja, que ha començat mentre es feien els ballets a la plaça, l´enorme cassola plena de cargols s´anava buidant per omplir plats i carmanyoles de totes les persones que, sota el paraigües, esperaven el dinar.

"Aquest any són una mica massa picants pel meu gust!" deia la Mercè Rubio mentre menjava cargols en una de les taules del costat de la carpa on hi havia la cassola. "Som de Barcelona però el meu cosí, el Jaume Rubio, és d´aquí i és un dels que els cuina. Venim cada any a menjar cargols!" explicava.

Antonio Martinez, Eustasio Molina i Francesc Martinez són tres dels voluntaris que, des de divendres, han estat preparant la cassolada de cargols d´avui. "Divendres fem el sofregit i el deixem reposar tota la nit. Dissabte rentem i bullim els cargols i els hi posem les aromes perquè tinguin un gust ben bo. La cassola és molt gran però no en podem posar me? de 300 Kg perquè després hem d´afegir-n´hi 250 més de sofregit!".

Tota la feina, però, ha tingut la seva recompensa: l'olor de la cassola, inevitablement, obria la gana i la pluja no impedia que els assistents es llepessin els dits menjant cargols mentre les sardanes seguien sonant a la plaça. Ambient de festa major.