El Berguedà aspira a una ajuda del programa europeu Poctefa a través d'un projecte per impulsar les activitats al medi natural. El projecte s'ha batejat amb el nom de NATTUR (acrònim de Natura i Turisme) i vol empènyer el turisme actiu al Berguedà, l'Arièja i Girona. Aquesta proposta la impulsen el Servei de Turisme de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, conjuntament amb el Consell Departamental de l'Arièja, l'Agència de Desenvolupament Turístic de l'Arièja, la Universitat de Toloa i la de Girona en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Cerdanya.

Fonts de l'Agència de Desenvolupament han informat que «l'objectiu és fer d'aquests espais una àrea viva, preservant l'entorn natural amb una coordinació que uneixi sota una mateixa estructura agents turístics, empreses, administracions i institucions acadèmiques del territori».

Fonts de l'Agència han explicat que «una de les accions importants que vertebren el projecte és l'harmonització i millora de l'oferta i promoció de la ruta transfronterera del Camí dels Bons Homes -Camí de l'Últim Càtar, ruta de referència a la nostra comarca que uneix històricament els territoris del Berguedà, la Cerdanya i l'Arièja, que des de fa una vintena d'anys es dinamitzen».

Les mateixes fonts han indicat que «amb aquesta convocatòria es pretén estructurar i acompa-nyar el desenvolupament de les empreses turístiques d'aquest sector perquè augmentin en nombre i en qualitat». Igualment es vol «millorar l'oferta turística sostenible per afavorir l'economia, valoritzar el patrimoni natural i optimitzar els impactes en els territoris». Fins a final de novembre no se sabrà «quines seran les candidatures escollides».