El Consell Comarcal del Berguedà ha posat unes portes de ferro a la Via Verda, a Pedret i Cal Rosal per evitar el pas de vehicles en aquest tram. Abans, les portes eren de fusta però els vàndals les van destrossar fet que ha va provocar també l'accés indiscriminat de cotxes a un espai reservat per a l'ús dels vianants que hi van a caminar, córrer o amb bicicleta. D'aquí que ara l'ens comarcal hagi optat per posar-hi unes portes més sòlides de ferro. Aquesta vegada a més, les claus per obrir-les i poder passar amb cotxes es donaran de forma molt més restrictiva. Només en tindran els responsables de cossos policials, rurals i d'emergències i els veïns de la zona perquè puguin anar a les seves cases.

Així ho ha explicat el conseller comarcal de Medi Ambient Francesc Xavier Francás que les ha presentat aquest matí de divendres a Pedret. La reposició de les portes, l'arranjament del ferm del camí que a causa de l'elevat pas de vehicles s'havia malmès i hi havien aparegut forats, l'arranjament d'esllavissades al túnel petit ha tingut un cost de 30.000 euros segons ha explicat Francás. Aquesta xifra se suma als 30.000 euros que ja s'hi havien invertit al seu dia quan es va estrenar la Via Verda.

El conseller de Medi Ambient ha fet una crida a respectar aquest espai reservat als vianants. Sobre les queixes dels pescadors que "no han estat els que espatllat el camí" però que ara també es veuran afectats per les restriccions de pas amb cotxes per aquest tram de la Via Verda ha dit que "hem d'intentar buscar l'equilibri" defensant al necessitat que aquest espai sigui d'ús prioritari dels vianants.