Més de 200 persones es van aplegar, ahir al migdia, davant de la capella del cementiri municipal de Berga per assistir a la missa de difunts oficiada pel rector de Berga, Marc Majà. El consistori va disposar 200 cadires que es van omplir. Hi va haver persones que no van tenir seient i van haver seguir l'ofici de difunts dempeus.

Abans de la cerimònia religiosa, Palmira Camprubí va llegir el poema de Neus Ballarà titulat Davant del panteó dels Berguedans Il·lustres. Una lectura que durant anys havia fet la desapareguda rapsoda berguedana Montserrat Minoves, a qui l'any passat per Tots Sants es va retre homenatge.

El cementiri de Berga va registrar una bona afluència de visitants aquesta diada de Tots Sants en una jornada de tardor però en què va lluir el sol. Malgrat l'elevat nombre de visitants, no es van registrar problemes de mobilitat.

Avui, dijous, tornarà a celebrar-se una missa de difunts a les 11 del matí davant la capella del cementiri. El recinte romandrà obert com ahir: de 9 del matí a 8 del vespre ininterrompudament. Divendres, dia 3 de novembre, ja es tornarà a l'horari habitual de 9 del matí fins a 2/4 de 6 de la tarda.